GIM en GRS Downloads

Met de introductie van het SIVI Koppelingsprotocol zal GIM worden uitgefaseerd. Een aantal downloads blijft voorlopig nog beschikbaar voor naslag. Voor actuele documentatie verwijzen wij je door naar het handboek SIVI Koppelingsprotocol.

GCM-software

Update 1-12-2020: SIVI stopt ondersteuning GCM-software

SIVI stopt met de ondersteuning van de GCM-software. In de afgelopen jaren bleek nauwelijks vraag naar de software en is de software ook niet meer gewijzigd, terwijl de beheerkosten voor de branche doorlopen. Dit besluit houdt in dat SIVI vanaf 1 december 2020 geen wijzigingen aan de software meer zal doorvoeren. Daarnaast verstrekt SIVI de software vanaf 1 juli 2021 niet meer en stopt vanaf dat moment ook de ondersteuning bij het gebruik van de software.

De meeste partijen hebben, in plaats van de GCM client/server-software, eigen software ontwikkeld voor het afhandelen van het GIM-protocol. SIVI levert daarom geen alternatief.

Update 1-8-2020: Actie vereist bij vervangen Digitaal Paspoort

Voor 10-10-2020 dient gebruik gemaakt te worden van het nieuwe Digitale Paspoort van Digidentity. Om het nieuwe Digitale Paspoort te gebruiken binnen de GCM-software, bijvoorbeeld om te communiceren met Aplaza of andere services, dient de configuratie van het Digitale Paspoort binnen de GCM-software te worden aangepast. Wanneer gebruik gemaakt wordt van een bedrijfscertificaat hoeft geen actie te worden ondernomen. Meer informatie over het vervangen van het Digitale Paspoort

Update 1-8-2018: Nieuwe versie GCM

Per 1-8-2018 ondersteunt de GCM (GIM Communicatie Module) het gebruik van TLS1.1/1.2.