Trainingen & Webinars

Trainingen

SIVI organiseert periodiek trainingen en webinars ter ondersteuning van de SIVI-standaarden. Op dit moment organiseren wij meerdere keren per jaar de training ‘AFD 1.0 Basis’ en de online workshop ‘Opstellen AFD-definities met AOS’.

Webinars

Maandelijks geven wij de webinars ‘SIVI All Finance Standaard’ en ‘Checklist Onbemenste Toepassingen’. Daarnaast organiseren we regelmatig webinars en kennissessies over actuele onderwerpen op ad-hoc basis.

In voorbereiding

Praktische kennis rond de SIVI-standaarden is belangrijk voor breed gedragen standaarden voor digitaal zakendoen binnen de branche. De training AFD 1.0 Basis is de eerste in een serie van traingingen die SIVI ontwikkelt als belangrijk onderdeel van de totale ondersteuning richting gebruikers van de SIVI-standaarden. Trainingen  die op termijn zullen volgen zijn de nieuwe trainingen ‘AFD 2.0’ en ‘SIVI AFS API-raamwerk’.

  Heb je een vraag?

  We helpen je graag verder

  Training AFD Basis 1.0

  Hoe wissel ik data uit met elke partij binnen de financiële dienstverlening? Binnen de financiële dienstverlening is het All Finance Datamodel (AFD) een belangrijke gegevensstandaard voor digitale uitwisseling van gegevens tussen verzekeraars, serviceproviders, adviseurs en andere ketenpartijen. De praktijkgerichte training AFD 1.0 Basis is de eerste in een nieuwe reeks SIVI-trainingen. Tijdens de training leer je hoe je AFD 1.0 gebruikt en welke tooling beschikbaar is. Verder geven de trainers veel aandacht aan praktijkcases en het oefenen met bijvoorbeeld het opstellen van AFD-berichten.

  Workshop ‘Opstellen AFD-definities met AOS’

  SIVI organiseert periodiek de online workshop Opstellen AFD-definities met de tooling AFD Online Samenstellen (AOS). Tijdens deze workshop word je bijgepraat over AFD en de AFD-definitiestandaard en welke tooling beschikbaar is. Verder krijg je een uitgebreide demo van AOS en kun je zelf oefenen met AOS. De workshop is ingericht op generiek gebruik in alle toepassingsgebieden.

  Webinar SIVI All Finance Standaard

  SIVI organiseert meerdere webinars om de introductie van de SIVI All Finance Standaard toe te lichten. Managing consultant Herman Lenferink praat je bij over de achtergronden van SIVI AFS en wat je als organisatie kunt met SIVI AFS.

  Webinar Checklist Onbemenste Toepassingen

  Aan de slag met de Checklist Onbemenste Toepassingen. Hoe beoordeel je de maatregelen die je als organisatie treft rond de kwaliteit van volledig geautomatiseerde processen? De SIVI Checklist Onbemenste Toepassingen (Checklist-OT) helpt je om eisen en risico’s inzichtelijk te maken en daarnaast maatregelen rond kwaliteit te beoordelen.

  Training AFD 2.0 Basis (in voorbereiding)

  Training SIVI API-raamwerk (in voorbereiding)