Standaard Data-uitwisseling Vermogensbeheer en Pensioenuitvoering

Welkom op de informatiepagina van de Standaard voor Datauitwisseling tussen Vermogensbeheer en Pensioenuitvoering

Deze standaard is ontwikkeld om een uniforme werkwijze te bieden voor data-uitwisseling tussen vermogensbeheerpartijen en pensioenuitvoerders/pensioenuitvoeringsorganisaties. De standaard bestaat uit documentatie, JSON schema’s en voorbeeldberichten.

De documentatie beschrijft:

  • Uitgangspunten en Processen: Richtlijnen voor het opzetten en onderhouden van effectieve gegevensuitwisselingsprocessen.
  • De gegevensstandaard: de gegevens, de berichten en de samenhang daartussen.
  • Technische en Functionele Specificaties: Technische documentatie voor de implementatie van de standaard, inclusief JSON-schema’s.
  • Governance: Kaders voor het beheer en de doorontwikkeling van de standaard.

De documentatie is gericht op analisten, ontwikkelaars, en andere professionals die betrokken zijn bij de implementatie van de standaard voor datauitwisseling tussen vermogensbeheer en pensioenuitvoering.

Waar vind ik de technische documentatie?

Via ‘Downloads’ hiernaast (in mobiele versie hieronder) kun je een handleiding downloaden en vind je een link naar JSON-schema’s en voorbeeldberichten in GitHub.

Ondersteuning en bronnen

Contact en Ondersteuning
Heb je vragen of behoefte aan ondersteuning bij de implementatie van de standaard? Neem contact op met een van onze consultants via het contactformulier hiernaast (in mobiele versie hieronder). Leg eventuele bevindingen en verbetervoorstellen vast onder “issues” in onze GitHub-omgeving.

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor onze nieuwsbrief om updates te ontvangen over de ontwikkelingen rondom de Standaard Datauitwisseling Vermogensbeheer en Pensioenuitvoering.

    Contactverzoek Standaard Data-uitwisseling Vermogensbeheer en Pensioenuitvoering

    Verzoek om contact met een SIVI consultant.
    We helpen je graag verder!