SIVI Koppelingsprotocol (SKP)

Koppelen van output voor vastlegging van resultaten en informeren status voor alle toepassingen in de keten.

Op het bureau van de adviseur wordt een reeks van toepassingen gebruikt. Toepassingen ter ondersteuning van het proces (advies, vergelijking, …) en toepassingen gericht op het uitvoeren van specifieke transacties (offerte, aanvraag, …). Deze toepassingen worden aangeboden door leveranciers, serviceproviders, aanbieders en derden in de keten (bijv. schadeafhandeling). De diversiteit op het bureau van de adviseur is groot. De doelstelling van het SKP-protocol is bij het gebruik van de verschillende toepassingen het handmatig overnemen van data en het handmatig inboeken van ontvangen stukken te minimaliseren. De adviseur bereikt hiermee een tijdsbesparing, minder fouten en is beter instaat een centraal klantdossier te beheren. De aanbieders van SKP-koppelingen (leveranciers, serviceproviders, aanbieders en derden in de keten) werken mee aan een meer efficiënte keten en dragen bij aan een goede zorg voor de klant.

Het SIVI Koppelingsprotocol is de doorontwikkeling van de GIM protocollen die nog stammen uit 2006. Het nieuwe SIVI Koppelingsprotocol regelt en vergemakkelijkt de uitwisseling van gegevens en documenten tussen ketenpartijen in de verzekeringsindustrie. Daarbij gaat het niet alleen om koppelingen tussen verzekeraars, serviceproviders en intermediairs, maar bijvoorbeeld ook met vergelijkingssoftware, schadeherstellers en expertisediensten.

Basiskoppeling

Het SIVI Koppelingsprotocol kent drie niveaus: SKP-BASIS, SKP-UITGEBREID en SKP-COMPLEET. Bij de basiskoppeling wordt alleen een (PDF) document uitgewisseld. SIVI verwacht dat deze basiskoppeling een grote vlucht gaat nemen. Enerzijds omdat de basiskoppeling zeer eenvoudig en goedkoop is. Anderzijds omdat in veel gevallen een PDF document voldoende is om het klantdossier te completeren. Voor een intermediair is een compleet en actueel klantdossier belangrijk om onder andere aan zijn zorgplicht te kunnen voldoen. Door goede koppelingen bespaart een intermediair niet alleen tijd en geld, maar zal – ook door het gemak van de koppeling – het klantdossier beter actueel gehouden kunnen worden. Hiervan profiteert uiteindelijk de klant om wie het allemaal gaat, omdat deze sneller én beter bediend zal worden.

Ondersteuning

Alle informatie over het SIVI Koppelingsprotocol vindt u op toegankelijke wijze in het online handboek.  Voor meer toelichting en ondersteuning kunt u ook een afspraak maken met een SIVI Consultant (gebruik hiervoor het contactformulier “Heeft u een vraag over SKP?” hiernaast).

    Heb je een vraag over SKP?

    We helpen je graag verder

      Houd mij op de hoogte

      Word op de hoogte gehouden over SKP