SIVI AFS-mappingen

Mappingen van andere domeinen naar SIVI AFS

Binnen het financiële domein worden steeds meer datadiensten ingezet. Niet alle datadiensten zijn echter in staat om data te leveren conform de SIVI-standaard. Binnen een digitaal klantdossier of een adviestoepassing is het van belang om data eenduidig vast te leggen: dit levert een vertaling van data uit verschillende datadiensten naar één representatie.

De All Finance Datacatalogus (AFD – onderdeel van SIVI AFS) leent zich uitstekend voor een centrale registratie van gegevens. De reikwijdte van het AFD is zeer breed. Binnen het domein financiële dienstverlening omvat de standaard bijna alle branches (schadeverzekeringen, levensverzekeringen, pensioen, hypotheek, lening, etc.) en vele processen (advies, offerte, aanvraag, wijziging, schade-afwikkeling, etc.). Bij processen gaat het om relevante processen tussen partijen die actief zijn in de distributieketen voor financiële dienstverlening: primaire ketenpartijen (verzekeraars, banken, intermediairs, service providers, etc.), derden (herstellers, experts, etc.) en de leveranciers die deze processen met hun software of services ondersteunen.

SIVI-agenda

Voor datadiensten die data aanleveren ligt de focus primair op de mapping van deze datadienst naar AFD 2.0. Voor datadiensten die data verwerken zal ook gekeken worden naar de mapping van AFD 2.0 naar deze datadienst.

Zoals geldt voor de hele SIVI AFS-standaard is ook de ontwikkeling van mappingen vraaggedreven. Heb je behoefte aan een specifieke mapping of zie je de noodzaak voor een specifieke mapping, dan horen wij dat graag en onderzoeken we de mogelijkheden.

SIVI zal de mappingen in een aantal varianten aanbieden:

  • Specificaties van de mapping. Partijen kunnen deze specificaties downloaden en bouwen hier hun eigen oplossing voor de mapping omheen. Deze specificaties worden aangeboden als Altova Mapforce-project en zijn in die betreffende tool in te laden en te gebruiken.
  • Functionele code. SIVI stelt ook de code voor het uitvoeren van de mappingen beschikbaar. Hiermee kunnen partijen zelf de mapping integreren/implementeren in hun eigen omgevingen. SIVI zal de gegenereerde mappingen aanbieden in C# en Java, omdat dit de meest gebruikte talen in de branche zijn. Partijen kunnen deze code aanvragen bij SIVI.
  • API’s. Een deel van de mappingen zal SIVI ook via een API aanbieden. Momenteel in ontwikkeling.

Voor de beschikbare mappingen volgt SIVI actuele releases.

Beschikbare mappingen

SIVI zal in de komende tijd een reeks van mappingen beschikbaar stellen. De downloads voor mappingen die beschikbaar zijn staan in het kader rechts. Op dit moment biedt SIVI de volgende mappingen aan:

Wil je meer informatie over de in ontwikkeling zijn mappingen? Mail ons.

Zelf een mapping opstellen?

Je kunt ook als organisatie zelf een mapping naar SIVI AFS ontwikkelen. Hiervoor is een instructie beschikbaar. Desgewenst zal SIVI deze mapping opnemen in het overzicht op deze pagina. Voorwaarde is dat de mapping inhoudelijk door SIVI is getoetst. Neem contact op met Robin Oostrum (mail) voor meer informatie.

    Heb je een vraag over SIVI AFS-mappingen?

    We helpen je graag verder