Implementatie eHerkenning bij aanbieders van online diensten is gestart

Waar kunnen gebruikers met eHerkenning inloggen? SIVI publiceert vanaf november 2020 een Monitor die de voortgang bij de dienstverleners laat zien.

Nu de rook rond het noodzakelijke vervangen van de Digitale Paspoorten is opgetrokken – 90% heeft de Digitale Paspoorten vervangen – verschuift de aandacht naar de dienstverleners in de verzekeringssector die eHerkenning implementeren. Immers, de nieuwe branchestandaard voor online authenticatie is eHerkenning, als opvolger van het Digitaal Paspoort.
Uiterlijk eind december 2021 zullen alle gebruikers en alle aanbieders met eHerkenning werken, en zal het Digitaal Paspoort definitief tot het verleden behoren. SIVI komt nu met een Monitor die de voortgang inzake gebruik en adoptie van eHerkenning op periodieke basis laat zien. De eerste versie is gepubliceerd op https://www.sivi.org/monitor-migratie-digitaal-paspoort-naar-eherkenning/ en laat zien wie voor welke toepassing eHerkenning heeft geïmplementeerd. Dit zijn niet alleen verzekeraars, maar ook serviceproviders en andere dienstverleners als Solera en CIS. Dienstverleners kunnen toevoegingen/wijzigingen via een email aan support@sivi.org melden.

Minimaal 60% van alle gebruikers van Digitale Paspoorten (bij intermediairs, verzekeraars etc.) beschikt inmiddels over eHerkenning. SIVI zal de voortgang hier monitoren en zal ook de mate van gebruik van eHerkenning voor inloggen bij dienstverleners – die klaar zijn voor eHerkenning – in kaart brengen.

    Heb je een vraag over de migratie van het Digitaal Paspoort naar eHerkenning?

    We helpen je graag verder