Op 15 maart is een nieuwe versie van de SIVI Catalogus Datadiensten gepubliceerd. In deze release is een 50-tal datadiensten toegevoegd waarvan circa 30 betrekking hebben op automotive. Om de toegankelijkheid tot de catalogus te verbeteren is in de afgelopen periode ook een aantal structuurwijzigingen doorgevoerd.

Automotive datadiensten
Diverse van de toegevoegde automotive datadiensten gebruiken data die zijn verzameld uit publieke bronnen. De toegevoegde waarde van de datadienst ligt dan in het samenvoegen, de presentatie en de ontsluiting van die data. “Wiki Automotive Catalog” maakt zoeken op merknaam, beeldmerk, VIN nummer (chassisnummer) en foto mogelijk en biedt daarnaast de mogelijkheid de gegevens te ontsluiten via een API. Een interessante datadienst is ook Kaggle.com waar “Automobile Dataset” te vinden is. Kaggle is extra interessant omdat het de mogelijkheid biedt voor visualisaties en het aanleveren van eigen datasets. Daarnaast biedt Kaggle ook opleidingsmateriaal aan voor data visualisations, machine learning e.a. Kijkt u vooral zelf in de SIVI Catalogus datadiensten, bijvoorbeeld voor informatie over de datadiensten: “Gratis VIN-check” en “APK-vervaldatum”.

Een volgende versie van de SIVI Catalogus Datadiensten verschijnt rond juni 2021. De focus van de wijzigingen zal dan liggen op datadiensten die informatie leveren voor branche brand. Wilt u een specifieke datadienst opgenomen zien, laat het ons dan weten via dit online formulier. Andere reacties, vragen verzoeken of aanvullingen ontvangen wij graag via het reageerformulier hiernaast.

    Heb je een vraag over de SIVI Catalogus Datadiensten

    We helpen je graag verder