2-1-2020

ANVA Backoffice is geschikt gemaakt voor het SIVI Koppelingsprotocol (SKP). Intermediairs kunnen via één generieke koppeling berichten ontvangen vanuit een groeiend aantal toepassingen.

Het SIVI Koppelingsprotocol (SKP) werd vorig jaar geïntroduceerd als opvolger van het GIM protocol. Inmiddels zijn steeds meer assurantietoepassingen geschikt voor het verzenden en ontvangen van SKP-berichten. Vanaf de release van januari hebben intermediairs de mogelijkheid om vanuit diverse toepassingen te koppelen naar het centrale klantdossier in ANVA Backoffice. Zo wordt bijvoorbeeld vanuit een extranet of vergelijkingstoepassing het resultaat van een aanvraag of vergelijking, met één druk op de knop, verzonden naar ANVA Backoffice. Waar het in de meeste gevallen automatisch wordt gekoppeld aan het contract van de betreffende klant. De koppeling is ingericht in samenwerking met Aplaza.

Stephan Barmentloo, productowner bij ANVA: “We zien dat het protocol door steeds meer partijen wordt omarmd. Niet in de laatste plaats omdat het protocol eenvoudig kan worden ingepast en veel meerwaarde biedt voor de gebruiker. Als ketenpartij maak je voor jouw toepassing één keer de koppeling met een postbussysteem, waarna in feite elke tussenpersoon, die werkt met een softwarepakket die het protocol ondersteunt, van de berichtuitwisseling gebruik kan maken. Door de automatische verwerking van deze berichten houden intermediairs meer tijd over om te besteden aan het adviesproces.”

    Heb je een vraag over SKP?

    We helpen je graag verder