29 oktober 2019

De 400 intermediairkantoren die werken met Assu® van A.i. Automatisering kunnen vanaf nu gebruik maken van het SIVI Koppelingsprotocol (SKP). Via één generieke koppeling kunnen zij berichten verwerken uit een groeiend aantal toepassingen.

Het SIVI Koppelingsprotocol (SKP) werd vorig jaar juni geïntroduceerd als opvolger van het GIM protocol. Een toenemend aantal assurantiepakketten is geschikt om SKP-berichten te ontvangen en verwerken. Aan de verzendende kant zijn naast extranetten van verzekeraars en serviceproviders ook leveranciers van vergelijkings- en adviessoftware bezig met implementatie van SKP om data en documenten te kunnen koppelen naar de assurantiesoftware van intermediairs.
Volgens Peter Mols, directeur SIVI, wordt het SIVI Koppelingsprotocol goed opgepakt door de Nederlandse assurantiebranche. “Partijen die het protocol omarmen doen dit niet alleen uit eigenbelang, maar ook vanuit een algemeen belang binnen de verzekeringsketen. Er is veel besef dat je als ketenpartij een verantwoordelijkheid hebt naar andere partijen in de keten om data op een efficiënte en veilige manier met elkaar uit te wisselen.’’
Bart Luijten, één van de twee eigenaren Ai Automatisering: ‘’Met SKP heeft de Assu®-gebruiker de mogelijkheid om het handmatig inboeken van data en gegevens uit andere toepassingen tot een minimum te beperkten. De SKP-koppeling gaat onze gebruikers veel tijdwinst opleveren en is ook nog eens volledig AVG-proof’’.

Meer informatie