SIVI Koppelingsprotocol (SKP)

Koppelen van output voor vastlegging van resultaten en informeren status voor alle toepassingen in de keten.

Het SIVI Koppelingsprotocol is de doorontwikkeling van de GIM protocollen die nog stammen uit 2006. Het nieuwe SIVI Koppelingsprotocol regelt en vergemakkelijkt de uitwisseling van gegevens en documenten tussen ketenpartijen in de verzekeringsindustrie. Daarbij gaat het niet alleen om koppelingen tussen verzekeraars, serviceproviders en intermediairs, maar bijvoorbeeld ook met vergelijkingssoftware, schadeherstellers en expertisediensten.

Intussen heeft al een behoorlijk aantal ketenpartijen zich gecommitteerd aan het nieuwe protocol of heeft de mogelijke realisatie van deze koppeling in onderzoek.

Basiskoppeling

Het SIVI Koppelingsprotocol kent drie niveaus: SKP-BASIS, SKP-UITGEBREID en SKP-COMPLEET. Bij de basiskoppeling wordt alleen een (PDF) document uitgewisseld. SIVI verwacht dat deze basiskoppeling een grote vlucht gaat nemen. Enerzijds omdat de basiskoppeling zeer eenvoudig en goedkoop is. Anderzijds omdat in veel gevallen een PDF document voldoende is om het klantdossier te completeren. Voor een intermediair is een compleet en actueel klantdossier belangrijk om onder andere aan zijn zorgplicht te kunnen voldoen. Door goede koppelingen bespaart een intermediair niet alleen tijd en geld, maar zal – ook door het gemak van de koppeling – het klantdossier beter actueel gehouden kunnen worden. Hiervan profiteert uiteindelijk de klant om wie het allemaal gaat, omdat deze sneller én beter bediend zal worden.

Ondersteuning

Alle informatie over het SIVI Koppelingsprotocol vindt u op toegankelijke wijze in het online handboek.  Voor meer toelichting en ondersteuning kunt u ook een afspraak maken met een SIVI Consultant (gebruik hiervoor het contactformulier “Heeft u een vraag over SKP?” hiernaast).

Heeft u een vraag over SKP?

We helpen u graag verder

Houd mij op de hoogte

Word op de hoogte gehouden over SKP