GIM en GRS Downloads

Met de introductie van het SIVI Koppelingsprotocol zal GIM worden uitgefaseerd. Een aantal downloads blijft voorlopig nog beschikbaar voor naslag. Voor actuele documentatie verwijzen wij u door naar het handboek SIVI Koppelingsprotocol.

GCM-software

Update 1-12-2020: SIVI stopt ondersteuning GCM-software

SIVI stopt met de ondersteuning van de GCM-software. In de afgelopen jaren bleek nauwelijks vraag naar de software en is de software ook niet meer gewijzigd, terwijl de beheerkosten voor de branche doorlopen. Dit besluit houdt in dat SIVI vanaf 1 december 2020 geen wijzigingen aan de software meer zal doorvoeren. Daarnaast verstrekt SIVI de software vanaf 1 juli 2021 niet meer en stopt vanaf dat moment ook de ondersteuning bij het gebruik van de software.

De GCM-software bestaat uit twee onderdelen:

  • GCM client/server: Ondersteuning bij de afhandeling van het SIVI GIM-protocol in systeemhuis- en front-end-omgevingen (GIM Communicatie Module).
  • GIM Test Center: GIM-testsoftware waarmee het mogelijk is alle protocolstappen te testen.

De meeste partijen hebben eigen software ontwikkeld voor het afhandelen van het GIM-protocol. SIVI levert daarom geen alternatieve tooling.

Update 1-8-2020: Actie vereist bij vervangen Digitaal Paspoort

Voor 10-10-2020 dient gebruik gemaakt te worden van het nieuwe Digitale Paspoort van Digidentity. Om het nieuwe Digitale Paspoort te gebruiken binnen de GCM-software, bijvoorbeeld om te communiceren met Aplaza of andere services, dient de configuratie van het Digitale Paspoort binnen de GCM-software te worden aangepast. Wanneer gebruik gemaakt wordt van een bedrijfscertificaat hoeft geen actie te worden ondernomen. Meer informatie over het vervangen van het Digitale Paspoort

Update 1-8-2018: Nieuwe versie GCM

Per 1-8-2018 ondersteunt de GCM (GIM Communicatie Module) het gebruik van TLS1.1/1.2.