Events & Trainingen

Trainingen

SIVI organiseert periodiek trainingen en webinars ter ondersteuning van de SIVI-standaarden. Op dit moment organiseren wij meerdere keren per jaar de training ‘AFD 1.0 Basis’, ‘AFD 2.0 Basis’ en de training ‘Opstellen AFD-definities met AOS’.

Webinars

Maandelijks geven we het webinar ‘SIVI All Finance Standaard’ en tweemaandelijks het webinar ‘Checklist Onbemenste Toepassingen’. Daarnaast organiseren we regelmatig webinars en kennissessies over actuele onderwerpen op ad-hoc basis, zoals een webinar over AFD-definities voor polisregistratie binnen de provinciale distributie.

In voorbereiding

Praktische kennis rond de SIVI-standaarden is belangrijk voor breed gedragen standaarden voor digitaal zakendoen binnen de branche. Daarom blijft SIVI trainingen geven en nieuwe trainingen ontwikkelen. In de loop van 2024 verwachten we onder andere de training ‘SIVI AFS API-raamwerk’ te introduceren.

  Heb je een vraag over SIVI-trainingen?

  We helpen je graag verder!

  Training AFD 1.0 Basis

  Hoe wissel ik data uit met elke partij binnen de financiële dienstverlening? Binnen de financiële dienstverlening is het All Finance Datamodel (AFD) een belangrijke gegevensstandaard voor digitale uitwisseling van gegevens tussen verzekeraars, serviceproviders, adviseurs en andere ketenpartijen. De praktijkgerichte training AFD 1.0 Basis is de eerste in een nieuwe reeks SIVI-trainingen. Tijdens de training leer je hoe je AFD 1.0 gebruikt en welke tooling beschikbaar is. Verder geven de trainers veel aandacht aan praktijkcases en het oefenen met bijvoorbeeld het opstellen van AFD-berichten.

  Training Opstellen AFD-definities met AOS (AFD 1.0)

  SIVI organiseert periodiek de training Opstellen AFD-definities met AOS (AFD 1.0). Tijdens deze training praten we je bij over de AFD-definitiestandaard en welke tooling beschikbaar is. Verder krijg je een uitgebreide demo van AOS en kun je zelf oefenen met AOS. De training is ingericht op generiek gebruik in alle toepassingsgebieden.

  Training AFD 2.0 Basis

  Binnen de financiële dienstverlening is het All Finance Datamodel (AFD) een belangrijke gegevensstandaard voor digitale uitwisseling van gegevens tussen verzekeraars, serviceproviders, adviseurs en andere ketenpartijen. Steeds meer partijen in de financiële dienstverlening gebruiken AFD 2.0 en ervaren de voordelen van het gebruik.
  In de praktijkgerichte training AFD 2.0 Basis leer je hoe je AFD 2.0 gebruikt en welke tooling beschikbaar is. Ook de verschillen tussen AFD 1.0 en AFD 2.0 komen aan bod. Verder geven de trainers veel aandacht aan praktijkcases en het oefenen met bijvoorbeeld het opstellen van berichten.

  Webinar SIVI All Finance Standaard

  SIVI organiseert meerdere webinars om de introductie van de SIVI All Finance Standaard toe te lichten. Managing consultant Herman Lenferink praat je bij over de achtergronden van SIVI AFS en wat je als organisatie kunt met SIVI AFS.

  Webinar Checklist Onbemenste Toepassingen

  Aan de slag met de Checklist Onbemenste Toepassingen. Hoe beoordeel je de maatregelen die je als organisatie treft rond de kwaliteit van volledig geautomatiseerde processen? De SIVI Checklist Onbemenste Toepassingen (Checklist-OT) helpt je om eisen en risico’s inzichtelijk te maken en daarnaast maatregelen rond kwaliteit te beoordelen.

  Webinar AFD-definities Registratie Polis

  Polisschermen adviseurs goed gevuld. Ruud van Bommel, Ketenmanager Provinciale Distributie, licht in dit webinar toe hoe AFD-definities – die binnen de volmachtdistributie inmiddels gemeengoed zijn – kunnen worden ingezet binnen de provinciale distributie.

  Training SIVI API-raamwerk (in voorbereiding)