23-12-2019

Het afgelopen jaar heeft SIVI een inventarisatie gedaan bij de belangrijkste partijen in de blockchainmarkt. Het resultaat is een rapport (te downloaden rechts op deze pagina) met de stand van zaken rond blockchain en verzekeren, en de belangrijkste take-aways van de uitgebreide marktverkenning. Ook geeft SIVI een verklaring voor het ontbreken van een killer-app in de branche en komen de kansen en next steps aan bod.

Blockchain is een technologie die het mogelijk maakt transacties betrouwbaar uit te voeren en vast te leggen, en die bestand is tegen manipulatie en vervalsing. De eerste en bekendste toepassing van blockchain is de Bitcoin (2009), nog altijd de belangrijkste digitale munt of cryptovaluta, maar inmiddels zijn er meer dan 2000 cryptovaluta in omloop met een totale waarde rond de 350 miljard dollar. Sinds 2014 onderkennen we het potentieel van blockchain ook los van Bitcoin en de varianten daarop.

En dat is zacht uitgedrukt. Gartner zette blockchain meerdere malen bovenaan de bekende hype cycle, consultancy-organisaties kregen hun eigen blockchainafdelingen en innovatiemanagers liepen van het een naar het andere blockchaincongres. Grote herverzekeraars gingen samenwerken in het B3i-initiatief, in de maritieme supply chain ontstond het TradeLens Platform van onder meer Maersk, EY en MS Amlin.

Download hiernaast het rapport van SIVI over Blockchain in de Nederlandse verzekeringsindustrie.

    Heb je een vraag over Blockchain?

    We helpen je graag verder