Afgelopen weekend werd duidelijk dat de verzekeringsbranche tot 10 oktober 2020 de tijd krijgt om de huidige Digitale Paspoorten te vernieuwen. Dat uitstel is meer dan welkom, gegeven het percentage van 46% dat tot nu toe werd omgezet.

Rond PKI client-certificaten speelt een beveiligingsrisico dat wereldwijd een groot aantal gebruikers treft. Dit raakt ook de Digitale Paspoorten die nu in gebruik zijn. Dit heeft gevolgen voor gebruikers (bijvoorbeeld financiële adviseurs, medewerkers bij verzekeraars) en online dienstverleners (bijvoorbeeld verzekeraars, serviceproviders, maar ook dienstverleners als CIS en Solera).

Sinds de bekendmaking van de noodzaak om de Digitale Paspoorten om te zetten, is hard gewerkt om de eerdere deadline van 1 oktober op te rekken. Gegeven de keten van partijen die nationaal, maar ook internationaal betrokken is, bestond lange tijd onduidelijkheid of er mogelijkheden tot uitstel lagen. Gelukkig kwam afgelopen weekend de bevestiging dat de verzekeringsbranche in ieder geval tot 10 oktober 2020 de tijd krijgt om de huidige Digitale Paspoorten te vernieuwen. Met een actueel omzettingspercentage van 46% is dat uitstel zeer welkom.

Lees meer over vervanging Digitale Paspoorten

    Heb je een vraag over de migratie van het Digitaal Paspoort naar eHerkenning?

    We helpen je graag verder