17 augustus 2016

Met ingang van heden beschikt de verzekeringsbranche over een nieuwe beroepenlijst voor zelfstandigen. SIVI produceerde deze lijst naar aanleiding van het toegenomen belang van de beroepsgroep zelfstandigen in de Nederlandse economie en het gebrek aan eenduidigheid bij bestaande lijsten. De vernieuwde beroepenlijst draagt onder andere bij aan kwaliteit en efficiency van AOV-offertes. 

SIVI heeft de lijst samengesteld in nauwe samenwerking met branche-experts van AOVverzekeraars, in AOV gespecialiseerd intermediair en de drie grootste AOV-vergelijkers voor het intermediair, Meetingpoint, MoneyView en Rolls. Hierdoor beschikt de verzekeringsbranche over een eenduidige lijst die onder andere het vergelijken en offreren van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (AOV) gemakkelijker maakt. Meetingpoint heeft de lijst nmiddels geïmplementeerd. MoneyView en Rolls bereiden dit momenteel voor.
De nieuwe SIVI beroepenlijst voor zelfstandigen is opgenomen in de AFD uitlevering van 1 augustus jl. Zakelijk intermediair en hun verzekeraars kunnen door implementatie van de nieuwe beroepenlijst in de vergelijkingssoftware rekenen op kwaliteitsverbetering en tijdsbesparing bij het uitbrengen van zakelijke offertes.