SIVI publicaties over het thema 'Keten centraal'

Introductie

SIVI ontwikkelt en beheert standaarden voor digitaal zakendoen in de verzekeringsbranche. Onafhankelijk en deskundig. Gebaseerd op inzichten om kosten te verlagen en waarde toe te voegen. Inzichten die verder reiken dan de standaarden alleen. SIVI analyseert trends, onderzoekt de impact van nieuwe technologieën en inspireert alle ketenpartners om samen nieuwe stappen te zetten. Met de ambitie om digitaal verkeer voor de sector en de consument te laten werken.

Hieronder de meest recente SIVI publicaties over het thema Keten Centraal. In het publicatiearchief vindt u alle SIVI publicaties.

Over het onderwerp Blockchain is een overzichtspagina beschikbaar, met alle publicaties en achtergrondinformatie.

Neem voor meer informatie contact op met: Herman Lenferink

Ketenintegratie Monitor Collectief Pensioen

2 mei 2018

De SIVI Ketenintegratie Monitor Collectief Pensioen biedt inzicht en overzicht in ketenoptimalisatie in de branche. Deze Monitor behandelt het domein Collectief Pensioen.

Download

SIVI vooruitblik 2018

15 februari 2018

In deze vooruitblik op 2018 gaan we in op de belangrijkste thema’s en benoemen we de kernpunten die hieruit voortkomen. Het totaal aan kernpunten geeft een goede indruk van het werkgebied dat de aandacht heeft van SIVI. Dit document is bedoeld voor iedereen die richting en invulling geeft aan het ontwikkelen en implementeren van toepassingen rond ketenoptimalisatie binnen de Nederlandse verzekeringsindustrie.

Download

Ketenintegratie Monitor Schade

7 juni 2017

De SIVI Ketenintegratie Monitor Schade biedt inzicht en overzicht in ketenoptimalisatie in de branche. Deze Monitor behandelt de domeinen Schade Particulier en Schade Zakelijk.

Download

Inleiding Ketenintegratie Monitoren

7 juni 2017

Inzicht en overzicht rond de vele ketenintegratie gerelateerde services is nodig om de eigen koers en waar nodig de gezamenlijke koers te bepalen. Daarom levert SIVI de Ketenintegratie Monitor. Deze notitie licht toe wat deze monitor brengt en op welke wijze deze tot stand komt.

Download

Het examen voor de Robo-Adviseur

9 oktober 2017

Consumenten kunnen al geruime tijd eenvoudig online zelf financiële producten afsluiten. We staan inmiddels op de drempel van een volgende fase waarin toepassingen steeds verdergaand autonoom beslissingen nemen en advies kunnen geven. Lees meer over de opkomst van de Robo-Adviseur.

Download

Persbericht Robo adviseur

9 oktober 2017

SIVI start onderzoek naar kwaliteitssysteem voor autonome adviestoepassingen. Download hier het hele persbericht.

Download

Impressie rondetafelsessies Robo-advies

9 januari 2018

In November 2017 organiseerde SIVI een drietal rondetafelsessies over de Robo-adviseur. Download hieronder een korte impressie van deze bijeenkomsten.

Download