SIVI-webinar Verzuimstandaarden

SIVI organiseert op 9 oktober 2020 om 13:00 uur een webinar over de verzuimstandaarden.

De verzuimstandaarden richten zich met gestandaardiseerde gegevenselementen op het optimaal en transparant inrichten van de processen in de driehoek werknemer/werkgever en verzekeraar en arbodienst.

In juli is de 2021 versie van de verzuimstandaarden gepubliceerd. De belangrijkste wijzigingen in deze release zijn de volgende:

1. Een nieuw bericht Aanvraag Preventieve Diensten. Het bericht komt voor in de Verzuimstandaard werkgevers – arbodiensten en in de Verzuimstandaard arbodiensten – verzekeraars. Het bericht bevat één of meer verzoeken aan de arbodienst om preventieve dienstverlening uit te voeren bij een werknemer. Het gaat bijvoorbeeld om keuringen.
2. Arbodiensten hebben afgesproken om als uitgangspunt in het vervolg drie versies te ondersteunen. Dit betekent voor aanleverende partijen die de versie van 2017 hebben geïmplementeerd dat ze deze implementatie volgend jaar moeten updaten naar een recentere versie.

Naast deze twee onderwerpen besteden sprekers aandacht aan de andere wijzigingen in 2021 en toekomstige ontwikkelingen.

Tijdens het webinar kun je vragen stellen. Het webinar, dat wordt verzorgd door SIVI-consultant Jeroen Hartogensis en vertegenwoordigers van arbodiensten en verzekeraars, start om 13:00 uur en duurt twee tot drie uur.

Voor dit webinar geldt een maximaal aantal inschrijvingen van 40 personen. Als het aantal aanmeldingen groter is dan de capaciteit wordt een extra webinar georganiseerd.

Aanmelden SIVI Webinar Verzuimstandaarden

Ja, ik meld mij aan voor de SIVI Webinar op vrijdag 9 oktober 2020.

Let op: wegens het grote aantal aanmeldingen, bestaat de mogelijkheid dat we nog een 2e datum inplannen.

Deze webinar zal via Microsoft Teams gehouden worden. U ontvangt uiterlijk een week voor de webinar een uitnodiging via outlook met de link naar de Teams meeting.