Overzicht Software & Services digitaal zakendoen binnen de financiële dienstverlening

Welke ondersteuning is beschikbaar?
De Nederlandse financiële dienstverlening kent een grote verscheidenheid aan software en services die het digitaal zakendoen faciliteren. Het is best lastig om het complete marktaanbod te overzien. SIVI helpt daarbij door een overzicht te bieden van software en services. Dit overzicht geeft voor de verschillende ketenpartijen, domeinen en processen aan welke software en services beschikbaar zijn. Dit zijn producten die specifiek gericht zijn op het domein financiële dienstverlening, of meer algemene producten (als routering van digitale documenten) waarbij er templates / inrichtingen aangeboden worden specifiek voor de financiële dienstverlening.

Hoe wordt dit overzicht beheerd?
SIVI volgt de markt rond ICT ondersteuning en digitaal zakendoen binnen de financiële dienstverlening. De software en services die wij hierbij tegenkomen nemen we op in dit overzicht. Periodiek actualiseren wij het overzicht. Het is mogelijk dat de actualiteit het overzicht inhaalt. Voor de meest actuele situatie is het dus altijd goed de website van de betreffende leverancier te raadplegen.

Heb je aanvullingen, correcties of wil je als leverancier worden toegevoegd aan het overzicht?
Je kunt dit melden via het hiernaast opgenomen antwoord formulier. Een mail sturen aan support@sivi.org mag natuurlijk ook. Waar nodig nemen wij contact met je op voor verificatie of toelichting.

Hoe gebruik je dit overzicht?

  • In de kolommen Ketenpartij, Type dienst, Domein en Proces is het mogelijk om direct op trefwoorden te zoeken.
  • Via het algemene zoekveld rechtsboven kan over alle kolommen heen gezocht worden. Via dit zoekveld kun je bijvoorbeeld ook zoeken naar één specifieke leverancier.

Q&A

Dit overzicht is voor iedereen die zich direct of indirect bezighoudt met digitaal zakendoen in de financiële dienstverlening.

SIVI ziet al enige tijd de behoefte bij ketenpartijen om meer inzicht te hebben in beschikbare software en services rond digitaal zakendoen. Als onafhankelijk kennis- en standaardisatie-instituut zijn we blij dit nu te kunnen aanbieden. Daarnaast zijn het voor SIVI partijen die zij informeert over de ontwikkelingen rond de SIVI standaarden.

De Nederlandse financiële dienstverlening kent een grote verscheidenheid aan software en services die het digitaal zakendoen faciliteren. Het is best lastig om het complete marktaanbod te overzien. SIVI helpt daarbij door een zo compleet mogelijk overzicht van software en services. Dit overzicht geeft voor de verschillende ketenpartijen, domeinen en processen aan welke software en services beschikbaar zijn.

Alle kenmerken waarop gezocht en gefilterd kan worden staan overzichtelijk weergegeven in de tabel filter-zoekmogelijkheden SIVI-overzicht software en services.

SIVI volgt de markt rond ICT-ondersteuning en digitaal zakendoen binnen de financiële dienstverlening. Input halen we uit onze contacten met relevante partijen in de branche of de vakpers. Maar ook nemen we signalen van belanghebbenden serieus. Elke leverancier en elke toepassing beoordelen we op relevantie voor de intermediaire distributie van financiële producten. De relevante software en services nemen we op in dit overzicht. Periodiek actualiseren wij het overzicht.

Om in het overzicht te worden opgenomen moet een leverancier software en/of services aanbieden voor de Nederlandse financiële dienstverlening. Dit zijn producten die specifiek gericht zijn op het domein financiële dienstverlening, of meer algemene producten (als routering van digitale documenten) waarbij er templates / inrichtingen aangeboden worden specifiek voor de financiële dienstverlening.

De ambitie van SIVI is een overzicht aan te bieden van alle in Nederland beschikbare branchespecifieke software en/of services en in het verlengde hiervan contacten te onderhouden met de betreffende leveranciers.

Via het vragen/contactformulier op deze informatiepagina kun je software en services van jouw organisatie aanmelden bij SIVI. Wij nemen dan contact met je op.

Via het vragen/contactformulier op deze informatiepagina kun je terecht met opmerkingen en vragen. Wij nemen dan contact met je op.

    Heb je een vraag of opmerking over het SIVI-overzicht Software & Services?

    We helpen je graag verder