20 februari 2020

SIVI organiseert op donderdag  20 februari 2020 om 14:00 uur een informatiesessie met als onderwerp “Checklist Kwaliteit Autonome Toepassingen”.

In toenemende mate worden processen geautomatiseerd. De financiële dienstverlening is hierin geen uitzondering. Autonome toepassingen maken het mogelijk dat toepassingen, zonder de tussenkomst van een natuurlijk persoon, beslissingen nemen, adviezen geven of transacties uitvoeren. Deze ontwikkeling zorgt voor nieuwe invulling van distributiemodellen en klantbediening.

Met de opkomst van autonome toepassingen ontstaan ook nieuwe uitdagingen. Hoe borg je de kwaliteit van deze toepassingen wanneer er geen menselijke reflectie op de uitkomst is? De klant moet er immers wel op kunnen vertrouwen dat autonome toepassingen de juiste beslissingen nemen of adviezen geven. Dit is niet vanzelfsprekend.

SIVI ontwikkelt daarom de Checklist Kwaliteit Autonome Toepassingen. Deze checklist stelt partijen instaat de kwaliteit van autonome toepassingen te beoordelen. Een eerste versie van de checklist is inmiddels beschikbaar. In de komende periode wil SIVI deze checklist testen en doorontwikkelen. Op deze manier wil SIVI zorgen voor een optimale afstemming van de checklist met de huidige ontwikkelingen in de praktijk.

Bent u als organisatie bezig met de ontwikkeling van autonome toepassingen of heeft u plannen in die richting? Dan nodigen we u graag uit voor onze informatiesessie op 20 februari.

Het programma

13:30-14:00

14:00-16:00

Ontvangst

Checklist Kwaliteit Autonome Toepassingen.

• Ontwikkelingen Autonome Toepassingen
• Inhoud Checklist
• Doorontwikkeling Checklist

De sessie wordt verzorgd door Managing Consultant Herman Lenferink en Consultant Ruud Kosman.

De sessie van 20 februari is vol, u kunt zich helaas niet meer inschrijven voor deze sessie. Vult u alstublieft onderstaand contactformulier in, wij houden u dan op de hoogte over dit onderwerp.

Contactverzoek

Neem contact met mij op voor vragen over de Checklist Kwaliteit Onbemenste Advies- en Transactietoepassingen.