Update 28-9-2020: 

deadline omwisseling naar 10 oktober

Herhaalde dringende oproep: wissel Digitale Paspoorten om vóór 1 oktober
SIVI heeft organisaties met gebruikers van Digitale Paspoorten meerdere keren opgeroepen vaart te maken met het vervangen van het huidige Digitaal Paspoort. Een wereldwijd beveiligingsissue maakt vervanging noodzakelijk. Kom vóór 1 oktober in actie en vervang het huidige Digitale Paspoort. Na die datum werkt het Digitale Paspoort niet meer.

Kom in actie en kies voor korte/snelle route
Omdat het al bijna 1 oktober is, wijst SIVI op de ‘korte/snelle route’ om alleen de Digitale Paspoorten te vernieuwen en de migratie naar eHerkenning later op te pakken. Op deze pagina van de Digidentity-site is het mogelijk direct met dit proces te starten onder de kop “Enkel Digitaal Paspoort vernieuwen” en te kiezen voor “Digidentity Zakelijk niveau 1 account aanmaken”. Op de site van Digidentity staat informatie over de omzetting en de kosten ervan.
Het Verbond van Verzekeraars, Adfiz en NVGA adviseren dezelfde route.

Noodzakelijke vernieuwing
Digidentity biedt de mogelijkheid om met deze noodzakelijke vernieuwing ook meteen de eHerkenning-migratie mee te nemen (via de zogenaamde Digidentity-bundel). Wees erop voorbereid dat het aanschaffen van de bundel relatief veel tijd en aandacht kost, en dat ondersteuning op dit moment qua capaciteit beperkt is. Omdat de tijd tot 1 oktober beperkt is, adviseert SIVI nu vooral te kijken naar de korte/snelle route.

Digidentity is komende weekeinde geopend
Zaterdag 26 september en zondag 27 september is Digidentity geopend.

Direct naar Digidentity omruilen Digitaal Paspoort
Lees meer over vervanging Digitaal Paspoort

    Heb je een vraag over de migratie van het Digitaal Paspoort naar eHerkenning?

    We helpen je graag verder